Økologisk vin

maj 9, 2012

Vi danskere er blevet langt mere kræsne i forhold til, hvad vi ønsker at indtage. Økologien træder frem i bybilledet med alt fra økologisk øl til økologiske sukkerstænger, og nu altså også økologisk vin.

For at man retmæssigt kan putte et mærkat med ”Økologi” stående med store røde bogstaver på ens vin, kræves det, at druerne delvist er dyrket efter økologiske standarder, og at vinen herudover ikke er blevet tilsat ikke-økologiske stoffer for at styrke konsistens, smag eller noget tredje.

På denne måde opnår man et langt renere produkt, der ifølge de fleste vinkendere også simpelthen smager bedre. Uden tilsætningsstoffer kommer man tættere på druens reelle smag, og derfor kan en økologisk vin også være en stærkere smagsoplevelse end almindelige papvin fra supermarkedet.

Hvis man skal nævne en ulempe i forbindelse med den økologiske vin, skulle det være, at vinen desværre koster mere end dens ikke-økologiske bror. Især, hvis du ønsker økologisk vin fra Italien, Danmark, Peru eller andre lande kendetegnet ved lav høst, men høj vinkvalitet. Pengepungen skal være i orden førend den optimale smag kan opnås.
Dog er der stadigt stor forskel prismæssigt på at købe din vin på nettet og i fysiske residenser såsom supermarkeder. At købe din økologiske vin giver dig flere dråber for pengene – og altså mere vin for de samme penge, du ellers ville have brugt i supermarkedet.

Den økologiske vin er en af de mest spændende trends vi har foran os. At gå tilbage til naturen og lade denne vise os den ægte vinsmag endnu engang er en fantastisk idé – har du ikke prøvet økologisk vin for første gang endnu, misunder vi dig. Du har noget at glæde dig til!